Μιχάλης Τόμπλερ

Ο Μιχάλης Τόμπλερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Παρακολούθησε μουσικές σπουδές και μουσοκοπαιδαγωγικά εργαστήρια καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια με αντικείμενο τα Μουσικοπαιδαγωγικά και τη Μουσική Θεραπεία.

Εργάστηκε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Με την ειδική αγωγή και θεραπεία ασχολείται από το 1992 «οδηγώντας» μουσικά προγράμματα με παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα συντονίζει και παίζει στο μουσικό σχήμα «ΗΧΩ Ν ΗΧΩ».

Έχει μεταφράσει μουσικοπαιδαγωγικά βιβλία και έχει γράψει τα βιβλία «ΗΧΩΝ – ΣΤΟΧΩΝ – ΗΧΩ» (η Μουσική στην Ειδική Αγωγή και Θεραπεία), «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΕΦΑΝΤΑ» και «MUSIKU» για τις εκδόσεις OrpheusΜουσικός Οίκος Μ. Νικολαϊδης. Δίδασκε για σειρά ετών στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το τελευταίο διάστημα ασχολείται με τη μουσικοθεραπεία στην πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά με αυτισμό και στην ανακουφιστική φροντίδα, μέσα απ’ τη μουσική, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.